U bevindt zich hier: sport - G-atletiek
sport
G-atletiek


De Vlaamse Atletiekliga wil de participatie van personen met een handicap in de bij haar aangesloten verenigingen bevorderen. Hiertoe werd een samenwerkingsverband afgesloten met Parantee, werd een G-criterium uitgewerkt, worden specifieke reglementen opgemaakt en worden bijscholingen en opleidingen voor begeleiders georganiseerd.

Info betreffende alle activiteiten, richtlijnen voor aanvraag van een classificatie, resultaten van wedstrijden, ... kan je terugvinden op de website van Parantee: www.parantee.be.

De Vlaamse Atletiekliga promoot in samenwerking met Parantee de sportparticipatie van personen met een (fysieke, verstandelijke, visuele, auditieve en/of psychische) handicap en hun aansluiting bij een sportclub . Dit gebeurt volledig geïntegreerd of binnen afzonderlijke afdelingen in de sportverenigingen.

Verenigingen die hun deuren willen openstellen voor sporters met een beperking kunnen rekenen op extra ondersteuning vanuit Parantee, Elien Moerman, 09/243 11 74 - integratie@parantee.be 


BELGISCH KAMPIOENSCHAP 5000m
Lier, 11.06.2016

Kevin Kennis wint eerste BK 5000m

In Lier werd afgelopen zaterdag het eerste Belgisch Kampioenschap 5000m voor atleten met een handicap betwist. Drie mannen en twee vrouwen kwamen aan de start.

Kevin Kennis/OLSE-21 zetten een sterke tijd neer met 16’42”24. In zijn spoor kon Brent Bakelants/ACHL-21 voor André Schepers/LEBB-20 blijven met een tijd van 19’29”21 tegen 20’15”10.

Petra Kerkhofs/ROBA haalde met 25’18”29 de Belgische titel bij de vrouwen in de klasse 21, Annelies Nauwelaerts was in de klasse 38 de beste  met een zeer goede tijd van 27’10”07 .


BELGISCH KAMPIOENSCHAP
voor ATLETEN met een HANDICAP
25 en 26 juni te Brussel (Koning Boudewijnstadion)

Info inschrijving

Doelgroep
FYS - VI en VE
Een classificatie als G-atleet is vereist.
Atleten met een officiële classificatie worden toegelaten alsook de Vlaamse klasse 21. Deze vormt één klasse met de klasse 20.
Atleten met de klasse 71 en 81 worden NIET toegelaten.

Selectie
Voor deelname aan het BK moeten de atleten een prestatie kunnen voorleggen, gelukt in het huidige sportjaar of in 2015. Deze prestatie moet gelukt zijn tijdens een reguliere VAL-wedstrijd. Prestaties gelukt tijdens G-recrea en Special Olympics komen NIET in aanmerking.

Inschrijving
De inschrijvingen dienen uiterlijk 13 juni - 12u via de clubsecretaris ingediend te zijn in Alabus. Info betreffende alle activiteiten, richtlijnen voor aanvraag van een classificatie, resultaten van wedstrijden, ... kan je terugvinden op de website van Parantee: www.parantee.be.

 

Classificatie? Da's klasse !
Vandaag lanceert Parantee vzw, iets totaal nieuw: de animatiefilm ‘Classificatie? Da’s klasse!’ Het filmpje wil het belang aantonen van “classificatie” voor personen met een beperking die aan competitiesport willen doen. Je kan het animatiefilmpje via deze link vinden. De animatiefilm is ook terug te vinden op de vernieuwde classificatiepagina van de website van Parantee.
 
Classificatie staat voor een screening die competitiesporters met een handicap doorlopen om in een bepaalde competitieklasse ingedeeld te worden. Deze indeling gebeurt in de eerste plaats op basis van de handicap (visueel, fysiek of verstandelijk) en daarna op basis van de functionele mogelijkheden van de sporter.
Door individuele sporters of teams met hetzelfde functioneel potentieel met elkaar in competitie te laten treden (in dezelfde competitieklasse) ontstaan er eerlijke competities en gelijke sportkansen voor alle deelnemers.

Attesten


Wedstrijden / Organisaties
Alle wedstrijdreglementen en organisatierichtlijnen kan men terugvinden op de website van Parantee, www. parantee.be, onder de rubriek sport > atletiek.

Gedragscode

De gedragscode voor atleten met een handicap

 
 
 

© Vlaamse Atletiekliga v.z.w.
tel 02 47 47 220;
K. Boudewijnstadion, Marathonlaan 119 C; 1020 Brussel